Starten in de Accountancy

Tijdens je oriëntatie advies van één van onze HR-adviseurs? Laat dan hier je gegevens achter en zij nemen contact met je op'.

Laat hier je gegevens achter

De accountancy

Wanneer past de accountancy bij jou? Die vraag kunnen we het beste stellen aan onze collega’s. De verschillende antwoorden laten zien hoe divers ons vakgebied is. Toch is er een belangrijke gemeenschappelijke deler: onze collega’s houden van cijfers en krijgen energie van de ervaring om écht van toegevoegde waarde te zijn voor zowel klanten en collega’s. Vooral het verhaal achter de cijfers maakt het werken in de accountancy interessant. Of beter gezegd: de Raad van Toezicht achter de jaarrekeningen die we controleren. De bestuurder die zijn financiële beleid graag laat toetsen. De lokale ondernemer die vastloopt in zijn administratie. 

Hun uitdagingen zijn jouw uitdagingen. Als assistent accountant sta jij samen met je team klaar om de klanten optimaal te ontzorgen op financieel gebied. 

Voor het werken in de accountancy zijn verschillende mogelijkheden: 

  • Administratieve dienstverlening 
  • Samenstellen van jaarrekening 
  • Controleren van de jaarrekening en andere verantwoordingen
  • Controleren van de jaarrekening 

Als starter in de accountancy weet je misschien nog niet precies welke richting het meest aansluit bij je interesses. Dat ga je tijdens je carrière steeds meer ontdekken door in de praktijk te ervaren wat jou de meeste energie geeft. Veel collega’s maken gedurende hun loopbaan keuzes waarin ze zich verder willen ontwikkelen; administratieve dienstverlening, het samenstellen of controleren van jaarrekeningen. Ook bieden we de ruimte om aanvullend te kiezen voor een sectorspecialisatie. Je verdiept je dan in een branche zoals het onderwijs, automotive, bouw, metaal, feed & food of maatschappelijke organisaties. Er is dus volop de ruimte voor je eigen ontwikkelpad! 

"Ik heb in de eerste maanden al zoveel geleerd, ik kan mijn vragen altijd stellen!"

Daan Schreuders

Wil je het in de praktijk gaan ervaren?

Ik wil meelopen

Past Accountancy bij jou?

Cijfers

Cijfers

Ik heb iets met cijfers en krijg daar energie van

Analyseren

Analyseren

Ik vind het leuk om gegevens te analyseren

Communiceren

Communiceren

Ik vind het leuk om met verschillende klanten te communiceren

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig

Ik ben nieuwsgierig om steeds nieuwe dingen te leren en te ontdekken

Diversiteit

Diversiteit

Werken voor verschillende klanten? Dat geeft uitdaging!

Resultaat

Resultaat

Concrete resultaten boeken en verbeteringen doorvoeren geven mij energie

Doorzetten

Doorzetten

Doorzettingsvermogen zit in mijn karakter

Praktijkleren

Praktijkleren

Ik leer het beste door de theorie direct in de praktijk toe te kunnen passen

Samen

Samen

Ik werk graag samen in een vast team

Opleidingsrichtingen

Bekijk hieronder de verschillende opleidingsrichtingen die mogelijk zijn. Niet iedereen kiest ervoor om de hele route te doorlopen. Sommige collega's stoppen na een bachelor. Je kan kiezen voor een combinatie van werken en leren.

Leren van de praktijk

Wil je in de praktijk ontdekken of de accountancy iets voor je is?

Jaarlijks organiseren we in februari en november op al onze vestigingen een Experience Day. Deze dag is bedoeld voor (voor)examenleerlingen en studenten die zich binnen de accountancy willen oriënteren. Op deze dag krijg je een inkijkje in de werkzaamheden, de sfeer op kantoor en de mogelijkheden om je studie met een baan als Assistent Accountant te combineren.  

Meer informatie

Door het jaar heen zijn er veel mensen die een dag(deel) komen meelopen. Tijdens deze dag maak je kennis met de praktijk. Je loopt mee met een van onze collega’s. We sluiten aan bij jouw wensen en vragen. Onze overtuiging is: oriënteren doe je met name in de praktijk. Daarom ben je van harte welkom om mee te lopen en te ervaren of de accountancy bij je past. 

Ik wil meelopen

Niet gevonden wat je zocht? Onze HR adviseur David beantwoordt graag jouw vragen.